1. Gyógyfürdő, gyógyászati lehetőségek

A Büki Gyógyfürdő, azaz Bükfürdő Magyarország második legnagyobb gyógyfürdője. Az 1950-es évek közepén Bük határában kőalajat kerestek, de kőolaj helyett melegvizet találtak. Később, a melegvízkút köré fürdőt építettek, és szépen lassan épült ki jelenlegi állapotára. Ma már országos is elismerik gyógyászati jelentőségét, ennek köszönhetően Bükön is fellendült a turizmus. A feltöltődni vágyók számára számos lehetőség adott, így a Mika Vendégházban is meg tudnak pihenni.

2. Büki történelmi látnivalók

Bükön nemcsak a gyógyfürdőt, de történelmi értékű a 14. századi, kora barokk stílusú Szapáry-kastélyt, a szintén barokk stílusú Evangélikus templomot, az alapítványi kezelésben álló Ökumenikus kápolnát, valamint a gótikus Szent Kelemen Plébániatemplomot is érdemes meglátogatni.

3. Szórakozási lehetőségek

A kalandozni vágyók figyelmébe ajánljuk a Kristály Torony Kalandparkot (http://www.kristalytorony.hu), mely 3 szintes kalandpályán várja az érdeklődöket. Óriás hinta, valamint 200 méteres Flying Fox csúszással kiegészítve. A Napsugár Játszópark (http://www.napsugarpark.hu) is izgalmas kikapcsolódás lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A játszóparkban játszóház, bowling, fitness terem, valamint a szabadban golfpálya is várja őket. Emellett, a 100 hektáron elterülő Golfpályát is érdemes meglátogatni Bükfürdőn. Összesen 18 lyukú championship pályát lehet kipróbálni.

4. Gyógy-bor Napok & Büki gasztrofesztivál https://gyogybornapok.hu/hu/

Magyar borral, gasztronómiával és gyógyfürdővel kapcsolatos többnapos fesztivál. A program Bükfürdőn szokott megrendezésre kerülni a nyári időszakban. A színpadokon magyar híres zenészek, előadók lépnek fel, hogy szórakoztassák a közönséget.

Azonban nemcsak Bükön és Bükfürdőn lehet kikapcsolódni, érdemes a környéket is bebarangolni: pl. Szombathelyen Kőszegen, Sopronban, Fertődön és Velemben is ki tudnak kapcsolódni a mozogni vágyók. Az alábbiakban ezeket foglaltuk össze:

5. Kerékpártúra-útvonalak

Az aktív pihenők számára ajánljuk a Bükön is átívelő kerékpározási lehetőségeket. Több útvonal is rendelkezésükre áll:
-> Bükfürdő – Bük – Bükfürdő
-> Bükfürdő – Szakony – Zsíra – Sopronhorpács – Egyházasfalu – Szakony – Bükfürdő
-> Bükfürdő – Csepreg – Bük – Bükfürdő
-> Bükfürdő – Bük – Lócs – Bő – Bükfürdő
-> Bükfürdő – Bő – Répceszentgyörgy – Szeleste – Bő – Bükfürdő
-> Bükfürdő – Bük – Csepreg – Kőszeg – Cák – Velem – Kőszegfalva – Csepreg – Bük – Bükfürdő

További információk: https://www.visitbuk.hu/hu/hir/kerekezd-korbe-bukfurdot-es-kornyeket

6. Kámoni arborétum

A kámoni arborétum Szombathelyen található. Mintegy 3200 fa- és cserjefaj, különböző növényszet található, melyek igazán látványos, szemnek gyönyörködtető a tavaszi időszakban.

7. Savaria Történelmi Karnevál (Szombathelyen) http://www.karnevalsavaria.hu/2020/

Szombathely könnyen megközelíthető Bükről, melytől kb. 25 percre található. Savaria Szombathely római kori elődje, innen az elnevezés is. Ennek az időszaknak a megemlékezésére, felidézésére rendezik a többnapos történelmi karnevált. Jelmezes felvonulások, színházi előadások, római kori bemutatók láthaótak.

8. Kőszeg és a kőszegi szüreti fesztivál

Kőszeg nagyjából 20 perc alatt megközelíthető autóval Bükről indulva. Szintén többnapos szüreti fesztivál, mely során zenei, táncos programokkal, színházi előadásokkal, felvonulással találkozhatnak a látogatók. Kőszegre nemcsak a szüreti fesztivál idejében érdemes ellátogatni, mivel számos kirándulólehetőség, történelmi látnivaló található ott, mint például a Kálvária templom, Óház-kilátó és Vöröskereszt.

9. Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút https://www.kisvasut.hu

A nagycenki Széchenyi-kastély közelében épült meg a 760 mm nyomtávolságú Széchenyi Múzeumvasút. A vasút Nagycenk és Fertőboz között halad, a szolgálatot gyermekvasutasok látják el.

+1: Vendégházunk Bük egyik csendes utcájában található, közel a turista célpontokhoz, ezáltal könnyen eljuthatnak oda.

Kép forrása: https://i.szalas.hu/settlement/7288070/800×500.jpg

Ajánlott cikkek

Hozzászólás